8 oktober 2023. Contrast

Zondagmorgen. Vast pandoer, Lief kijkt naar een aflevering van Nederland Zingt die ze heeft opgenomen en daarna is Hour of Power aan de beurt. Ik was van plan om een behoorlijke scootrit te maken maar had gisteren wat ingenomen tegen de obstipatie en dat spul voldoet ruimschoots aan de verwachtingen. Dus de keuken ingetogen met Scottish koptelefoon, messen geslepen aan het wetblok en de groenten gesneden voor de te maken Lasagne. Als de beerput is geleegd en de scherven zijn geruimd ga ik vast nog en route.

Een schril contrast met wat zich in andere delen van de wereld af speelt. Grimmige oorlogen en natuurgeweld kosten bijna dagelijks honderden zo niet duizenden mensenlevens. De ware kanker waart rond, eist zijn tol en in veel gevallen is de mens de oorzaak en de willige handlanger van de dood.

Junior, Laura en de spookies kwamen gisteren zo’n 5 kilo zelf geplukte appels brengen. Het bleken verrassend drie verschillende rassen te zijn. Dat wordt dus appeltaart bakken en appelmoes maken. Zes grote en enigszins gelijk van grootte appels voor de appeltaart apart op het aanrecht en de rest gaat in de appelsnoes, jawel opa de appelsnoes. dat wordt dus, als alles meezit, een klusje voor morgen.

Net en route geweest. Een trage trip van ca. drie kwartier meestens door de weilanden, langs de golfbaan, door een aangelegd maar fraai bos, eindigend in een chique woonwijk voor notabelen vlak bij ons huis. Leuke afwisselende route, lang genoeg om er even helemaal uit te zijn, niet te lang om een houten kont te krijgen. Lief merkte tussen neus en lippen al op dat de kanker mij de kont aan het kussen was.

Morgen ook wat mobiliteitsissues regelen. Eerst de hofleverancier van de WMO bellen die de positieve beschikking van de WMO inmiddels ruimschoots in huis moet hebben en dus mag laten zien wat ze qua scootmobiel in huis hebben. En vandaag lijkt geheel onverwacht , toch via marktplaats, mijn elektrische scooter verkocht. Niet tegen een wereldprijs, de markt is echt ingestort, maar ook niet tegen een dumpprijs. Verder even de brief van de gemeente Heiloo afwachten wanneer ik de invalidenparkeerkaart kan afhalen. Al met al geen gekke week voor de boeg. Weinig te kwekken verder, tot brabbels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: