7 mei 2022. Onvoorstelbaar

Goede nacht gehad en vol mooie plannen op gestaan. Natuurlijk werden die weer in duigen gegooid maar deze keer niet alleen door de vermoeidheid. Onvoorstelbaar wat voor impact onverwachte dingen op je dagplanning kunnen hebben.

Om 11 uur had ik een inhaalstraalbeurt omdat op Bevrijdingsdag de straalkamer gesloten was. Goedgemutst in de auto, mooi parkeerplaatsje gevonden en een paar minuten later schalde mijn naam door de ontvangstruimte. Met deze straaldames had ik nog geen kennis gemaakt en dat wisten ze. Zo gauw ik in “de absoluut niet bewegen positie” lag begon het. Lachend kwam de volgende boodschap. “We hebben nog geen kennis gemaakt maar we willen onze namen niet vertellen”. In een splitsecond had ik door waarom ze onvoorstelbaar waren. En inderdaad, op de hele afdeling is inmiddels bekend dat Appie dagbrabbels vervaardigd. Ik en mijn grote mond!

Thuis aangekomen schoot er voor mijn stokkie een roze snelheidsduveltje over het trottoir met mijn lief in vliegende vaart in het kielzog, onder het toeziend oog van onze schoondochter Jenthe had een nieuwe fiets gekregen compleet uitgerust met bel, licht, een mandje voorop en een poppenstoeltje achterop. Het fietsen op zich ging als een tierelier. Met een noodgang zo lang de stoep lang was, maar daarna nog niet feilloos. “Je moet remmen schat anders ga je vallen”. Twee onvoorstelbaar blauwe kijkers keken me aan alsof ze wilden zeggen, zie je dat nou niet.. “Opa ik kan wel fietsen maaj nog niet jemmen”. En weg was ze.

Als ik aanbied om de appels in schijfjes te snijden is mijn lief wel eens genegen één van haar voortreffelijke appeltaarten te bakken. Dus naast de voorbereidingen voor de avond dis de appels gekliefd en de kippenpoten voor Zorba gekookt. En daar stonden ze ineens in de keuken. Dochter en kleindochter. Onvoorstelbaar hoe zo’n 2.5 maand oud wurmpje het voor elkaar krijgt de hele goegemeente aan het Ohén en het Ahén te krijgen. Enfin, box opgezet, kleindochter bij oma en opa doet het onvoorstelbare. Hij snurkte nog lang en gelukkig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: