6 april 2022. Dayblog

Quickstarter. “Poep van een makke beer opa” vol verwachting naar mijn reactie staat ze voor me, poquito, drie turven hoog, handjes in de zakken, stralende blauwe ogen. “Poep van een makke beer opa”, nu met lichte stemverheffing. Samen gieren we het uit van de lach. Van wie ze het geleerd heeft laat zich raden. Zo’n kleine 35 jaar geleden lachte (o)pa zich ook al een kriek met poquitopappa.

In oktober vieren onze oosterburen en enkele adepten hier het jaarlijkse Bierfest. Lange tafels, rondborstige deernen in Dirndl en mennekes met Lederhosen die na vele liters bier alles uit die Lederhosen moeten lozen. In dat kader heb ik als primeur in deze lente het Wasserfest geïntroduceerd. Lief, gehuld in een hoogsluitende deux piece, schenkt mij met korte pozen liters en liters water die ik uit de spijkerbroek moet lozen. Ik durf te wedden dat ik eerder van de medicijnen af ben dan die mennekes van hun kater.

De gedachte dat “Wat niet is nog altijd kan komen” verstiert in geen enkel opzicht het feit dat ik me op deze dag best wel happy voel. Niet happybeppy maar happy genoeg om levenslustig iets te ondernemen. Zelfs zo levenslustig dat een trip naar de Lidl voor enkele dingetjes een volle kar de aanstichter was van zowel een financieel lek als een energielek.

Toch een klein dissonantje, bij de vleesetalage aangekomen trof mij de aanblik van de opgelijnde plofkippen en daarvan gesepareerde onderdelen op indringende wijze. Het schoot me als een flits door de kop dat ik daar onopgemerkt zo tussen kon liggen. Ga maar na, de fysieke inspectie hedenmorgen leverde het volgende bleke beeld op: kale kippenkop, kippennekje, kippenborstjes, plofkippenbuikje, kippenpootjes, kippenvelletje. Natuurlijk wel allemaal naturel, kruiden doen wij zelf wel.

De rest van deze dag ga ik in de door het kabinet aanbevolen energie bespaarstand. Lekker epibreren op het laagste standje. Was leuk om binnen 24 uur twee blogs te produceren maar het moet geen gewoonte worden, morgen is er weer een dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: