5 februari 2022

Op het gevaar af in herhaling te vervallen, ik heb een redelijk goede nacht gehad. Dit soort iteratie kan voor de lezer slaapverwekkend werken maar is voor mij een feest van terugkerende zegen. Net als de uitdrukking, ik voel me best wel goed. Dat is dus beter dan het was maar niet meer zoals het was, omdat de duiding niet langer het “normale” als oorsprong heeft, maar voortkomt uit nieuw ervaren in veranderende omstandigheden. Veranderingen zijn dan het nieuwe normaal?

Voor het eerst sinds 13 december vorig jaar weer in de ochtend met Zorba gelopen. Marianne is er in de afgelopen periode steeds drie maal daags met de makker uit geweest. ’s Morgens is het nog rustig in de wijk. Wij wonen aan de rand van een wijkje waar nijvere bedrijfjes voor wat reuring zorgen. Een paar technische bedrijven, een vakgarage, een bio-zaad veredelaar, een herstelbedrijf voor vermoeide Jaguars, een timmerbedrijf en wat verderop een fruitloods met kakelvers fruit en dito groente.

Voor de onwetenden daar waar het de oorsprong van Zorba betreft, Zorba is een uit Chersonissos (Kreta) afkomstige “Coup d’Amour” en is in 2010 als uit geprotesteerde mandzoeker door onze dochter naar ons familienest meegenomen. Zijn verdere opvoeding werd door onze toenmalige teckel Max ter hand genomen, met als gevolg een melodramatisch Griekse inborst versterkt met dramaqueen streken. En jullie raden het al, dochterlief ging , de gastarbeider heeft een verblijfsvergunning en danst de Zirtaki.

Het is fijn om de ochtend weer met mijn makkertje te verkennen, al is het maar tot de volgende lading anti krakers elixer, die 15 februari op het menu staat. Zeker het laatste stukje is altijd een feestje voor ons beiden. Een idyllisch laantje, ruim in het groen met mooie huizen en bloemige tuinen aan weerszijden. Mooi om doorheen te lopen en fantastisch om je neus in te steken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: