30 maart 2022. Het kookpunt.

Vannacht goed geslapen. Wel lang wakker gelegen, maar van de gelegenheid gebruik gemaakt om deze blog voor te bereiden. Sta je om drie uur ’s nacht in je pendekkie en T-shirt aan het aanrecht een banaantje te verorberen en een mandarijntje te pellen, terwijl de verschillende duidingen van “kookpunt” de revue passeren. Daarover straks meer. De eerste alinea is gewoontegetrouw gewijd aan kankerverwante zaken. Dus morgen bloed prikken en overmorgen het gesprek met mijn Case Manager Mrs. C. om groen licht te krijgen voor de laatste ChemoImmunococktail inclusief spoeling, roerstokje en olijfje. Dolle boel daar op de bovenste etage van het NWZ.

Er zijn manieren en momenten in het leven waarop een kookpunt wordt bereikt. Onderstaand enkele voorbeelden uit het leven gegrepen. Tijdens een ontspannende autorit bereiken de gemoederen een kookpunt als vrouwlief met enige stemverheffing manlief duidelijk maakt dat er toch echt een voertuig van rechts komt dat gegeven de regelgeving recht op voorrang heeft. De rechtervoet van ’t menneke ramt op het rempedaal en hij blaft : “Die had ik al lang gezien”. Van Chemo wordt je soms Immuun voor de waarheid. Een pan water vermengd met Kurkuma ( om gele rijst te maken) bereikt op de powerstand van de inductiekookplaat net even eerder het kookpunt dan verwacht. De nieuwe keuken hult zich spontaan in een niet bestelde okertint. Bij het invullen van de aangifte inkomstenbelasting van welk jaar dan ook ……… Behoeft nauwelijks verdere uitleg denk ik.

Ik sta nu op het punt van koken, met andere woorden, ik heb de keuze om de waarheid te verblaffen of ik ga iets koken. Laat ik voor het laatste gaan, voorbereidingen voor de blauwe hap die voor morgen op het programma staat. Schaam me nog steeds een beetje voor gisteren, in die auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: