30 april 2023. FF bijkomen.

Het duurde nog tot afgelopen dinsdag voordat de longdrink perikelen serieus afnamen. Toch weer een heel ander avontuur met alleen een dubbele portie Pembro dan met een cocktail Pembro/ Chemo. Minder heftig maar minstens zo lastig om doorheen te bijten. Enfin, by gones are by gones. En zoals een profetische zuster voorspelde, het weer gaat ook mee werken. Dus in de herstelmodus, kleine klusjes, BBQ en verdere voorbereidingen voor ons camperavontuur. En natuurlijk eten en drinken.

Gisteren gelunched met Jr. in Soigne een ongedwongen eethuisje in Egmond-binnen naast de Adelbertus akker. Alles knisperend vers bereid, uiterst vriendelijk bediening, tegen zeer redelijke prijzen. Vanmorgen een ketel Lasagna a la Bolognese gemaakt. Alles wat over blijft wordt ingevroren in die handige bakjes van de Sligro. Morgen gamba’s in de look op de BBQ met een frisse salade en een lekker wijntje er bij. Maandag Thais, Lief is daar gek op, kan ik haar ook een keertje verwennen.

Voor wat betreft de route van ons camperavontuur, hebben we besloten om in het noorden van het land te blijven. Dat heeft voornamelijk te maken met onze onwennigheid met een camper en de beperkte inhoud van mijn accu. Ruim 7 meter hut op wielen met een breedte van 2,35 m. en bijna 3 m. hoog is geen sinecure. Dus niet te grote afstanden, makkelijk bereikbare en begaanbare camperplaatsen en waar het leuk lijkt twee nachtjes slapen. De Vomar verstrekte voor een paar Euro een buitenkleed voor Zorba en een buitenlamp die het waarschijnlijk even lang uithoudt als het avontuur duurt. Jr. heeft nog een eitje staan (portabel BBQ) en met wat kooltjes en aanmaakblokjes moet dat toch een klein feestje worden. Bij een vriendelijke dame in Alkmaar een oventje gescoord voor de ontbijtbroodjes. Hoe zo jut en jul op vakantie? Oma en Opa gaan off road!!

De uiteindelijke route? Via een eerste stop in Middenmeer, gaan we de afsluitdijk over richting Dokkum en dan door naar oost-Groningen. Vandaar naar Slagharen en via Dronten en de dijk Enkhuizen/ Lelystad op huis aan. Afwisselend, behapbaar zonder een aanslag op het fysiek.

Deze brabbel zag het licht onder een stralend blauwe hemel in onze achtertuin. LIfe is seriously beautifull

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: