3 oktober 2023. Mixed feelings

Gisteren was een drukke dag voor deze palliatieve kankeraar. In de ochtend naar Argonaut, het keuringsbureau voor de toekenning van invalideparkeerkaarten en in de middag bezoek aan huis van een WMO consulent.

Argonout in onze regio bevind zich in het gemeentehuis van Alkmaar. Op zich een goede locatie ware het niet wij met de auto daar heen moesten en dus de rolstoel als laatste stukje vervoermiddel mee hadden. Eén maal uitgestapt op de tweede verdieping in de parkeergarage bleek dat er geen lift aanwezig was, alleen een trapportaal. Na twee verdiepingen al cirkelend als een auto te zijn afgedaald stonden we, na een rit van vijf minuten buiten de parkeergarage om, voor een kapotte rollerbaan die ons weer naar twee hoog had moeten brengen. Gelukkig bleek er vijf minuten verderop in het gebouw een lift die ons op het juiste niveau kon brengen. De keuringsarts bleek een inlevende jongedame die op basis van de aangereikte informatie een positief advies gaf.

Ik heb al eerder geschreven over de scootmobiel die ik op markplaats zag en graag met ondersteuning van de WMO wilde aanschaffen. Dat pakte gisteren anders uit. De consulent was meelevend en gaf goede adviezen, maar was tegen de ondersteuning die ik graag wilde. Voor de ondersteuning die u vraagt kunnen wij u ruim drie jaar met een scootmobiel van medipoint ondersteunen. Gezien uw huidige levensverwachting is dat een behoorlijk lange termijn. Op het gebied van mobiliteit kent het concept van “kwaliteit van leven” ook in deze palliatieve fase dus financiële grenzen. Plausibele insteek, zeker daar waar het om gemeenschapsgeld gaat, begrijpelijk maar ook confronterend. Dus de wens voor een snelle scootmobiel met een behoorlijke actieradius heb ik om gezet in de hoop dat de WMO scootmobiel van betere kwaliteit is dan de huidige huurmobiel, met name op het gebied van vering en verder rijcomfort. En laat ik eerlijk zijn, is het, gezien de vorderingen in mijn ziektebeeld, nog haalbaar en veilig om met 35 km. per uur over ’s Heren wegen te scheuren? Dus ook hier inleveren, aanpassen en doorrijden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: