28 juli 2023. Van bok op Jasper

Jullie hebben het vast al gemerkt, ik gebruik graag gangbare uitdrukkingen. De betekenis van de titel, zonder samenhang van het ene onderwerp op het andere overgaan. Komt nu met mijn chemobrein uitstekend van pas. Lichaam technisch heb ik momenteel niet echt te klagen, de Deksa werkt nog prima zodat ik redelijk de dingen kan doen die ik mij voor die dag had voorgenomen. Kleine klussen en goed in beweging blijven. De CBD olie druppels hebben niet echt het gewenste effect. Veel slapeloze uurtjes, maar ik rust wel uit en het sonore gepruttel van Lief geeft een diep gevoel van verbondenheid.

Gisteren mijn favoriete begrafenisondernemer op bezoek gehad voor een intake. Prettig gesprek gehad met de nodige humor. Wordt een crematie in Alkmaar. Het “nieuwe” crematorium is daartoe uitermate geschikt. Vreemd om daar voor jezelf over na te denken, anderzijds genoeg ervaring om de nodige hobbels te vermijden en de nabestaanden niet overbodig te belasten. Dit zal ongetwijfeld goed komen.

Gisteren ook de MRI gehad om te kijken of zich geen verdwaalde tumorkabouters in mijn hoofd hebben genesteld. Een half uur stil liggen met je hoofd in een claustrofobische tunnel waarbij ondanks de oordoppen en de dikke koptelefoon de cementmolengeluiden behoorlijk doordringen, is geen pretje. Soms heb ik het gevoel dat er iets aan de achterkant tegen mijn rechteroog drukt wat invloed heeft op mijn gezichtsvermogen. Als er iets zit kunnen ze wellicht iets met bestraling doen. Dinsdag de uitslag, telefonisch want dan zitten we in Duitsland.

Beetje saai deze brabbel eigenlijk. Het spectaculaire van mijn doen en laten zit nu hoofdzakelijk in het kankerproces dat zich voltrekt. De onherroepelijkheid daarvan, doortrokken met een sprank van hoop, is te vergelijken met slechte achtergrond muziek in een winkelcentrum. Je kan een leuke winkel induiken en je slag slaan, maar daarna zit die muziek weer in je kop. En zo vlug mogelijk naar buiten is ook geen optie.

Vandaag op familiebezoek, goed om elkaar even te zien. Daarna de markt op voor een vers gerookte makreel en een patatje met. Vanmiddag Komt Spooky2 met paps en mams voor de maïskip in de oven. Tussendoor even een lijstje maken voor de zaken die we mee moeten nemen naar Duitsland. Zo zie je maar weer, je hoeft niet altijd te kankeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: