28 augustus 2023. The medical day

The medical way, a medical day. Dat was het vandaag in een notendop. Naast alle kankerkwaaltjes had ik al enkele weken last van een steeds losser zittende kies, die ook wat belendende sores leek te veroorzaken. Net op het punt gekomen dat de verzamelde moed genoeg voor een telefoontje naar de tandarts was, bleek die de volgende drie weken op vakantie was. Gewoon even doorbijten dus. Vandaag ging de prakrijk weer open. Kwart voor negen hing ik aan de telefoon. Linda, de assistente, hoorde mijn verhaal aan, flexibele kies, buurman woont 100 meter verder en het toverwoord longkanker, een beetje terminaal. Half tien lag ik gestrekt in de stoel, top. Verdoving is natuurlijk altijd lullig, zeker in het verhemelte/ gehemelte. Daarna was het appeltje eitje. Cor, de tandarts hield de tang boven de kies en het leek als of de kies er zo in sprong. Het bloedde niet eens. Kennelijk had de kies al zo lang een flexibel leven geleid dat een aantal wortels het al hadden op gegeven. Geen centje pijn meer.

Vanmiddag naar de huisarts geweest. Suiker veel te hoog, maar ja wat wil, ik eet alles wat los en vast zit. Morgen opnieuw prikken, nuchter door Starlet, gelukkig komen ze aan huis. We hebben ook het horror scenario, lekke band, doorgesproken. Omdat een tumor dicht tegen een slagader aan groeit bestaat er een heel kleine kans dat die springt. Leiden in last. Marianne moet dan een spray in mijn neus spuiten zodat ik time out ga en het liefst blijf. Zoals gezegd, komt gelukkig heel zelden voor. Ik mag nog even doorgaan met de pretsnoepjes Dexamethason, mag het ietsje meer zijn? Ventolin 4 uur wordt vervangen door ventolin 12 uur, lekker voor de nacht.

Gisteren een familie foto sessie thuis georganiseerd. Annemarie had een collega met zijn partner bereid gevonden ons Jan Steen bestaan op de gevoelige plaat vast te leggen. Was leuk om te zien hoe ze elkaar aanvulden met elk een eigen camera. Zoals verwacht werd het een geslaagd zootje met als resultaat zo veel foto’s dat de keuzestress door het huis zindert. Zonder gekheid er zitten een paar toppertjes tussen. Ons geplande familie uitje moeten we helaas cancelen, dat is voor mij werkelijk een brug te ver. De tuin blijft genieten. Pieter heeft tijdens onze roadtrip de bonen- en tomatenplanten verwijderd en de plataan weer in vorm geknipt. Zaken die ik vroeger zelf deed, maar nu met een gerust hart aan anderen overlaat. Vooral niet regeren over je graf, dan is de lol er voor anderen vlug af. Tot brabbels!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: