27 januari 2023. Opknapbeurt

Een stevige opknapbeurt, zo zou ik op dit moment deze 2e chemo/ immunoronde willen kwalificeren. De 7 x 24 uur durende hoest aanvallen na het biopt, gedurende de afgelopen tweeën een halve week, zijn succesvol beëindigd door een anti-biotica kuur. Ik heb nu het gevoel dat er weer vooruitgang wordt geboekt in de aanpak van levensbedreigende cellen, zonder dat het me op dit moment al te veel moeite kost. Ik ben herstellende van uitputtingsslag van aanhoudend hoesten, probeer de verloren 7 kilootjes terug te eten, ben niet te vermoeid, slaap als een os en weer in staat tot enig huishoudelijk werk inclusief het geliefde koken. Ben eigenlijk wel klaar voor de volgende cocktail, volgende week woensdag. We gaan het zien.

Gisteren samen naar Ranzijn geweest voor wat boodschappen in de Landmarkt afdeling. Toch heel anders dan eerder met Spooky. Spooky is begonnen aan een nieuwe levensfase, full-time naar school en dat doet ze met veel plezier. Maar ja op onze leeftijd lijken de vissen, konijnen, vogels en andere dieren hun aantrekkelijkheid te verliezen zonder jeugdige aansporing. En zeg nou zelf, je gaat niet uit jezelf in allerlei hondenspeeltjes knijpen om te horen of er een leuke piep in zit.

Vanmorgen met Junior weer eens naar ons beider snoepwinkel geweest, de Sligro. De laatste maanden wordt onze vestiging flink verbouwd, zeg maar helemaal op de schop gedaan. Wat er langzaam uit de stofwolken voor de gepassioneerde hobbykok op duikt is een modern geoutilleerd paradijs met een zee aan producten en enkele versafdelingen die de moeite van een bezoek waard zijn. Betere kwaliteit als bij de gemiddelde supermarkt waarbij de prijskaartjes soms mee en soms tegenvallen. En langzamerhand begint, na de Corona periode een oude gastvrije gewoonte weer terug te komen, het gelegenheid geven tot proeven. Kortom, luilekkerland voor twee volwassen kerels. Het enige nadeel is de uitleg bij het thuiskomen van de geleden schade bij de kassa.

Net terug van de Fysio die met ferme hand mijn nek heeft gemasseerd. Diezelfde nek die weken op slot heeft gezeten door een verkeerde houding. Naast de massages hebben aanpassingen van mijn houding en de stand van mijn monitor de klus gezamenlijk geklaard. Scheelt een stuk om niet meer door nekscheuten geplaagd te worden. Zal ook wel een onderdeel zijn van die algehele opknapbeurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: