26 oktober 2023. De kankerkakker

En ineens zat hij in mijn hoofd, de kankerkakker. Wellicht was de moeder van deze gedachte te vinden in het gedachtengoed van een zestigjarige journaliste die in een wekelijkse column in het Noord Hollands Dagblad haar reisavonturen met haar grillige reispartner kanker aan de lezers toevertrouwt en aan mijn eigen hedendaagse escapades. De kankerkakker is bekend met kanker, maar heeft daar fysiek nog niet zo veel last van gehad. Na verloop van tijd, bij mij in Slow Motion, wordt je in de meeste gevallen, door verval een kankerstakker. Ik zit nu waarschijnlijk op dat kantelpunt. Lekker blijven zitten!

We hebben besloten de voorgenomen trip naar Texel toch nog even uit te stellen. Stel je voor, bucketlist klaar, ik het pijpje uit bij gebrek aan plannen en voorpret. Geintje hoor. De echte reden zit hem onder meer in het wennen aan lang. Ja lekker is ene vinger lang zullen jullie denken, maar dat is niet altijd het geval. Nee ik ben aan het gewennen . In dit geval is het zeg maar de overstap van kort werkende medicatie naar langwerkende, dus van 4 a 5 uur werkend naar 24 uur, op het gebied van insuline (wat aardig is gelukt) en morfine (wat iets meer dan een dingetje is en vandaag een bedlegerige dag tot gevolg had). Daarnaast geeft de stoelgang nu nog geen aanleiding tot een feestje in de bruine kroeg.

Zoals gezegd een bedlegerige daggie vandaag. Lief is, zoals gepland, met Jenthe naar Intratuin geweest. Toen de kleine thuis kwam was ze bijna vergeten wat ze gezien had maar ze liet mij als eerste met stralende ogen en vol trots de afgesabbelde zuurstok zien die ze van oma had gekregen. Jenthe en oma, vier handen op een klein buikje (ook bij andere oma hoor). Maar er was ook een dissonant. De softijsmachine bij de Hema, waar kiddoos hun eigen hoorntjes konden vullen, hadden ze in een vlaag van collectieve verstandsverbijstering verwijdert. Geen seizoen meer zullen de beleidsherrieschoppers gedacht hebben, midden in de herfstvakantie? Stakkers! Gelukkig staat er thuis een geladen Amerikaanse vriezer . Dit ijs is niet zo lekker oma. Je hebt helemaal gelijk kind! Komt vast door die financiële HEMA eikel op de TV die niet eens z’n laarzen fatsoenlijk aan kan trekken.

Voordat ik van kwaad tot brabbel ga, vredige nacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: