26 mei 2022. SLA, SOA

Misschien hebben oplettende lezers het al ontdekt. In mijn blog van gisteren zit een opvallende omissie. In de tweede alinea over het groeizame weer maakte ik gewag van de S.O.A. die welig in onze tuin tiert. Toch wat geschrokken van deze nieuwsmelding, je weet nooit wat die tomatenplanten ’s nachts uitvreten, ben ik bij Jut te rade gegaan. Jut is onze greenkeeper. Na jarenlang het winkelend publiek op de Laat te hebben geobserveerd brengt hij zijn oude dag bij ons door als opziener S.L.A., Sociaal labiele Aanplant. Derhalve heeft hij, samen met Jul die haar domicilie in de voortuin heeft, ook in elk opzicht de kijk op S.O.A., de Sociaal Onaangepaste Aanplant.

Zowel Jut als Jul hadden bij consultatie niet direct een plausibele verklaring voor de spontane toename van de SOA. Wel zijn ze het er over eens dat de zilverkleurige sporen die zich dagelijks in de ochtend op de grond aftekenen niet genegeerd kunnen worden. In hoeverre die een gevaar vormen voor de op termijn afrodiserende werking van de labiele aanplant, moet bewezen worden. Een plan van aanpak is in de maak en zal begin volgende week worden gepresenteerd. Een avondklok voor de tomatenplanten lijkt een reële optie en de komkommers gaan naar alle waarschijnlijkheid in totale Lock down. Ook de pepers voelen de hete beperkingsadem in hun rode nekken. Wordt vervolgd!

Annemie, een zuster uit Kankerland, gaf me nog wel een compliment voor de leesbare tekens in mijn blog van gisteren. Dank Annemie, daardoor heb ik de blog nog een keer gelezen en kwam de omissie aan het licht. Ik ben overigens geen super opa, maar wil dat wel heel graag zijn. Drakies in de tuin, dat ……….. is aanplant van een geheel andere orde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: