26 augustus 2023. Wat de toekomst brenge moge ……..(2)

Al struikelend aan de hand van mijn Vader mag ik verder lopen door deze wonderlijke tuin die leven heet op weg naar iets wat als ik er ben vertrouwd is en op dit moment volkomen vreemd is. Zo ervaar ik deze levensfase.

Het gesprek gisteren met de oncologisch thuisverpleegkundige was bijzonder prettig. Empathisch professioneel, met aandacht voor de kleine dingen in haar rol van casemanager. Zij wees er op dat, hoewel dat zelden gebeurt, een massieve bloeding tot de uitstap mogelijkheden kan behoren omdat één van de tumor zich in de nabijheid van een slagader heeft ontwikkeld. Gevolg lekke band en pompen of verzuipen. In zo’n geval is pompen niet meer aan de orde. Lief moet mij dan fors van een bepaalde neusspray voorzien zodat ik van de wereld ben en daarna met sedatie door de huisarts blijf als dat nog nodig is. Donkere handdoeken bij de hand, zodat het contrast met de omgeving niet te groot wordt en Poetin denkt dat ik communist geworden ben. Maandag gaan we naar de huisarts om dat scenario door te praten en de betreffende medicatie te regelen. Lijkt me een horror scenario voor Lief, dan liever wat langer reutelen onder sedatie. Verder geen bijzonderheden behalve suiker prikken.

Ik merk aan mijn stijl van schrijven dat het allemaal wat tammer wordt. Minder spitsvondigheden, minder woordspelingen, minder oude Appie. De tamheid wordt veroorzaakt door energielekken, geheugen problemen en de toenemende behoefte aan rust. Toch ook die drang om door te blijven brabbelen, tot middernacht aan toe zoals nu. Werkt beter als het tellen van schaapjes die perse over die dam moeten.

Vanmiddag bij een boerderijwinkel nabij Alkmaar geweest en fors ingeslagen. Vers fruit, aardbeien, pruimen, appels, verse sperziebonen, verse melk, lobbige yoghurt, verse lever, heerlijke hamburgers en natuurlijk boerenijs in drie smaken. Inderdaad je betaald wat meer maar supermarkt producten leggen het qua smaak wat mij betreft op elk vlak af ten op zichtte van wat wij in ons kratje hadden. Twee keer in de maand daar inkopen staat inmiddels op de bucketlist!

Heb nog op een spetterende uitsmijter zitten vlassen. Zit nog te diep, komt wel. Tot brabbels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: