24 februari 2022

Dank U voor deze nieuwe dag Heer! Maar mag het een onsje minder? De effecten van de tweede cocktail in mijn lichaam zijn eerder en duidelijker merkbaar. Er zal sprake zijn van een “stapeleffect”, de oude cocktail werkt nog door terwijl de nieuwe de zaak weer lekker op zijn kop zet. Onbehagen gaat gepaard met shakyachtige bewegingen, kortademigheid en een alles overheersend gevoel van “het zal me allemaal een verskrikkelijk vette worst weze”. En toch, als ik samen met mijn lief, na een frisse douche, uithijgent alsof ik de marathon had gelopen, onder het genot van een vers bakkie zit te keuvelen, krijgt de dankbaarheid langzamerhand de overhand. Dat is zo mooi.

Het is enorm leuk om iets samen met je kinderen te doen. Naast de gezamenlijke belevenissen en uitjes zijn er ook hobby’s waar je veel plezier een kunt beleven en van elkaar kunt leren. Ik noem er drie die binnen ons gezin opgeld doen. Koken, barbecueën en fotograferen. Iedereen binnen ons gezin, boven de 18, kan lekker koken en sommigen heel lekker. Er zijn specialisaties op het gebied van toetjes, soepen, hoofdgangen, amuses, voorafjes en de onvermijdelijke achterafjes. Het barbecueën is voorbehouden aan de twee pitmasters, PM Sr. en PM Jr. en leerling LPM Kikkie die al aardig op dreef is. De pitmasters beschikken over state of the art kachels en stapelen, elkaar fel beconcurrerend, menig vurig kooltje op het hoofd. Dit tot vreugde van de rest van het gezin, die zich al lippen likkend het resultaat meestal goed laten smaken. Ik fotografeer zo af en aan al een dikke veertig jaar. Jr. heeft inmiddels een goede camera gekocht en het voornemen is om samen op pad te gaan om dagelijkse dingen op de gevoelige plaat vast te leggen. Misschien verluchtigen we deze blog wel met wat fraaie kiekjes.

Weten jullie dat ik hier van opkikker. Vanuit de shit van het moment schrijven naar wat straks mag gebeuren. Dat is zo mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: