23 maart 2023. The hangover

Gisteren, na het ledigen van de chemocup, zat Spooky 2 bij het thuiskomen heerlijk te spelen met pappie. en Lief zorgde voor heerlijke aroma’ s vanuit de keuken. Fluks een koud Coronaatje gepakt, er naast gaan zitten en genoten van alle bewegingen en geluidjes van de kleine meid. Daarna gesmuld van Lief haar onovertroffen gehaktballen, piepers en een heerlijk salade van rauwe lof. En toen kwam, jullie raden het al, de chemovreetmanie, een halve zak kroepoek, een halve zak chips en als afsluiting een halve zak pindarotsjes.

Normale tijd, ca. half tien, naar bed gegaan in de hoop op een goede nachtrust. Ijdele hoop want als een slecht gedropte Russische bom kwam ” The hangover” . Uurtje slapen, uurtje wakker, uurtje slapen, 2 uurtjes wakker, uurtje slapen, drie uurtjes wakker, enz. Ik weet dat de chemo extracten van sommige planten bevat maar dit waren psychadelische effecten die in de jaren 70 van de vorige eeuw niet zouden hebben misstaan. Het ene monent luister je naar de sonore geluiden van Lief en het volgende moment zit je midden in Woodstock. Dorst als een paard en piesen als een reiger en dat met het nieuwe toilet protocol voor de volgende vier nucleaire etmalen. Zittend je behoefte doen, dekseltje dicht en twee keer spoelen. Gelukkig hebben we soft touch want Lief hoort alles, zelfs in het holst van de nacht. En laat ik de moed niet hebben om met ongewassen tengels het bed weer in te duiken. In zulke omstandigheden blijf je het liefst in je schuilkelder

Heb dan wel geen lichtgevend libidootje aan de cocktail over gehouden, maar die nam mij vannacht wel in het ootje. Normaliter voelt libidootje zich het laatste jaartje thuis bij het formaat zoetzuur party-augurkje in een potje, maar vannacht, overmoedig geworden door de chemo, dacht hij in eens in een pot met zure bommen te zitten. Uiteindelijk heb ik hem maar een koud washandje aangetrokken, hoogmoed komt voor de val. Nou is t’ ie weer gewoon aan het partyen.

Ondanks de gebroken nacht er toch samen even op uit getrokken. Onze vriend begreep dat het bakkie even uitgesteld moest worden. Genoten van het heerlijk voorjaarsweer en het besef dat je zegeningen niet alleen mag tellen maar er ook van mag genieten, de volgorde maakt echt niet uit! Fijn weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: