23 februari 2022

Gisteren zoals jullie weten behoorlijk veel cocktails ingeslagen. Daarna met Whatsapp de uitnodigingen de deur uit gedaan. Na een rustige nacht, jawel, de ene na de andere bijwerker druppelde, heel toepasselijk, binnen. Kop Koperen Ketel, Janmaat Zwabberpootoorlam, X.X.X. Benikvergeten, E.E.H. Watzoekikookalweer, Gall de Dorstige, K. Ouderillingen, W. Armtevlagen, K… Humeur, Ma Agzuur, etc. Een trendy party vooruitlopend op “alles mag weer vrijdag” met partybeesten die zich niets aan trekken van regeltjes, maar komen als de cocktail klaar staat. En die wordt elke keer vers en op maat gemaakt en is niet te betalen, maar daar zijn we voor verzekerd! Weer eens wat anders dan al die saaie pilletjes met uppers en downers. Avontuurlijker.

Weten jullie wat zo fijn is? Als je schoondochter een vers gerookte makreel van de markt komt brengen. Weten jullie wat zo jammer is? Als je de eerste dagen na de cocktail beter geen vette vis kan eten. Zijn ze nou helemaal van het padje af? Toch een stukje geproefd, heerlijk!

Buiten schijnt de zon maar ik heb niet eens de puf om schoenen aan te trekken, laat staan een stukje te wandelen. Moest net even denken aan het voortschrijdende karakter van kanker, met name het voortschrijdend inzicht. We weten en kunnen veel maar zeker niet alles. Met wat we weten en kunnen doen we ons best om een gevarieerd aanbod van patiënten met een gevarieerd ziektebeeld zo goed mogelijk te helpen. Al die varianten doen opgeld voor zowel de behandelaars als voor de patiënten. Elke keer bepalen of de uitslagen van de tests zodanig zijn dat de behandeling door kan gaan of aangepast dan wel gestopt mot worden. Elke keer weer de spanning of de zaken lopen zoals je het graag zou zien en hopen dat bijwerkingen binnen de perken mogen blijven. . Genoeg avontuur om vele woorden aan te wijden, maar ook genoeg avontuur om stil bij te staan en te proberen iets te bevatten van de grote genade waarin en waarmee we mogen leven. Hoe de afloop ook is. Ik besef dat ik kompanen in het bekend zijn met kanker hier wellicht te kort mee doe, maar het blijft mijn eigen duiding moeten jullie maar denken.

Dat was het voor vandaag. Ik stop want ik krijg teveel rode lijnen onder mijn getyp. Typo’s die automatisch worden getraceerd en tentoongesteld. Hadden we ook maar zo’n programmaatje voor tumoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: