21 november 2022. Uit de losse pols.

Gisteren aan het einde van de dag begon het. Koude rillingen, koppijn, pijnlijke spieren. Ben subiet het bed in gedoken ondanks de heerlijke boerenkool met worst die lief had klaar gemaakt. Al klappertandend onder de klamme lappen vroeg ik mij of dit nu een staartje van de chemo en de bestralingen was, of ……… een doodnormaal griepje. Vanmorgen voelde ik mij een reep chocola die te lang in de broekzak had gezeten. Toch even informeren bij de longarts vrijdag a.s. Ben wel ook benieuwd of de scan van vorige week vrijdag hetzelfde vreugdevolle nieuws laat zien als die daarvoor. Afwachten maar.

Toch maar aangekleed vanmorgen. Vanmorgen zou een vriendin komen bijpraten maar dat nu even een bruggetje te ver. Ik zou Jr. vanmiddag helpen met een klusje maar ook daar hetzelfde bruggetje. . Even een dag in de rust. Einde middag komen dochterlief, schoonzoon en kleindochter een glaasje doen. Dat kan want als ik het niet trek is het bed nabij. En dus na een mager maandagochtend krantje met veel te veel voetbal gerelateerde inkoppertjes en een paar bakken koffie zit ik tot mijn eigen verbazing achter het klavier brabbels te draaien.

Iemand opperde eens dat ik door mijn (on)gesteldheid wel heel veel TV zou kijken. Niets is minder waar, komt waarschijnlijk omdat er geen fluit te bekijken valt, behalve natuurlijk het Sinterklaas journaal. We moeten wel kunnen meepraten met onze kleindochter Jenthe. Nee als het even gaat is dit menneke achter het aanrecht te vinden. Alle recepten zijn weer eens doorgepluisd en alleen diegene die echt lekker uitpakten zijn weer in de map beland. In de afgelopen weken hebben enkele klassiekers de gretige snaveltjes weer bereikt, zo als: snert, gegrilde kip, boeuf bourguignon, dagang smoor, vispotje, Sheppards pie, enz. Lijkt een beetje opschepperig maar koken is voor mij een heerlijk tijdverdrijf. Receptje zoeken op internet, ingrediënten kopen, voorbereidingen treffen (bv marineren), het eigenlijke kookwerk en daarna het gezellige peuzelwerk als het te bikken is. Nieuwe recepten uitproberen, oude recepten aanpassen of gewoon nog eens maken. En elke keer pakt het weer anders uit. En als het buiten niet te guur is gewoon de BBQ aan om kippen te draaien, saté te maken, een visje of ribbekes te grillen.

Een andere bron van smaakvermaak is de Crockpot. Een pan in een pan als het ware, elektrisch gestookt, waar gerechten urenlang in kunnen pruttelen. Dit heet slow cooking en dat past weer uitstekend bij mijn huidige tempo van handelen. Gerechten als dagang smoor, uiensoep en pulled porc komen, na urenlang aroma genieten, smakelijk op het bord terecht. Genoeg nu. Tot de volgende blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: