20 oktober 2023. Middernachtelijke varia

Het is al weer even geleden dat de laatste blog het levenslicht zag. De slaap is nu even zoek en de PC staat klaar op tafel en is makkelijk te vinden, dus aan de slag. Geen extreem spannende zaken te melden over de afgelopen dagen, dus maar even wat varia.

Het was de afgelopen dagen een opgeblazen bestaan veroorzaakt door een persisterende obstipatie die weer wordt veroorzaakt door pillen die de vochthuishouding op peil peil moeten houden en mijn over de schoenen hangende enkels weer in hun oorspronkelijk vorm moeten zien te krijgen Begint al aardig te lukken, die vorm dus en de gewichtstoename van ca. 8 kg. is inmiddels gehalveerd. De glucosewaarden wagen het steeds minder om zich buiten de aangegeven marges te bewegen. Ik voel me dus steeds beter wat dat betreft. Ook qua energie is er een langzame maar gestage verbetering te constateren. Humeur is af en toe nog steeds een rollercoaster, maar Lief is meestal lief en soms streng actief. Probeer thuis wat rond te darren zonder rollator en zonder om te kukelen. Merk dat mijn rug meer aan het zitten dan aan het staan gewend is.

Vanmorgen naar de fruitloods geweest, spitskool, bleekselderij, wortelen in de mand. Daarna met de nieuwe keukenmachine in een handomdraai een heerlijk Coleslaw gemaakt, samen met rozijnen, ananas, een fijn gesneden appeltje en zoetzure augurkjes, aangemaakt met een combi van slasaus en mayo. Lief trok het bijna onder de handen vandaan. En natuurlijk een bak voor de kiddoos.

Gisteren is na wat vijven en zessen bij de leverancier de scootmobiel van de WMO geleverd. Rood met een prima windscherm, op veel punten op mijn persoonlijke fysiek instelbaar en dubbel geveerd. Al lekker gereden. De andere mobiel zou maandag worden opgehaald. Hele middag daarvoor thuis gebleven, niemand gezien. Dat was de derde keer dat Welzorg mij in de steek liet. Tweede pissige mail gestuurd, zo van niet mijn probleem meer maar dat van jullie. Scoot staat buiten, andere scoot komt vandaag, binnen geen ruimte voor twee, zie maar. Gistermiddag hebben ze hem opgehaald. Mooie scoot meneer, die nieuwe. Luxe uitvoering he. Hangt je de koekoek, hadden jullie ook kunnen doen, stelletje lapzwansen.

Over vijven en zessen gesproken. Ook de gehandicapten parkeerkaart is nog niet binnen. Zoals jullie weten probeer ik sinds de keuring op 2 oktober een invaliden parkeerkaart via de gemeente Heiloo te bemachtigen. Ik ben hiervoor gekeurd bij Argonaut, het orgaan dat de keuringen uitvoert voor de gemeente Heiloo. Die arts gaf een positief advies en zou dat dezelfde dag naar de gemeente doorzetten. De arts vergat echter een laatste vinkje aan te zetten. Gevolg, tot op heden heeft de gemeente, ondanks herhaalde contacten en aansporingen nog geen formele positieve uitslag van Argonaut ontvangen en ik zit op de kaart te wachten die er twee weken geleden al had kunnen zijn. De gemeente ziet zo gauw geen oplossing met Argonaut en wil mij tegemoet komen met een tijdelijke kaart voor een maand, maar wil daar graag een verklaring van de huisarts voor hebben dat de kaart in mijn geval noodzakelijk is. Vanavond de huisartsenpraktijk gemaild. Nog maar even geduld oefenen, moet toch lukken zou je zeggen.

Tot de volgende brabbel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: