20 april 2022. Change management

De nacht was voorbij voordat ik er erg in had. En weer voel ik me zoals het weer, best wel lekker. Tegen tienen op de scooter gestapt om even een bakkie te doen bij Jr. Daarna nog een stukje gereden maar de wind was best fris en mijn zitdelen moeten duidelijk weer wennen aan het zadel. Misschien vanmiddag nog een tourtje.

Pak’m beet de eerste vijfendertig jaar van mijn werkzame leven heb ik doorgebracht in de wondere wereld van de financiën. Een nieuwlichterij die in die periode het opgeld deed was het fenomeen Change management. Zoals veel uit Amerika overgewaaide hersenschimmen bleek ook dit een truck te zijn om tegen lagere kosten hetzelfde of een beter rendement te realiseren. The wind of change varieerde van een zoel briesje tot een verwoestende tornado en zij die werden getroffen werden geacht daar volop van te genieten want verandering is vooruitgang. En zo veranderde de ene verandering de andere, enz.

Ik moest daaraan denken toen ik het slagveld van mijn Chemo-Immuuntherapie probeerde te overzien. Change meer dan genoeg, management ho maar. Een vreemd op de persoon gefabriceerd goedje gaat als razende Roeltje tekeer en zet je hele santenkraam op z’n kop. Nou kan ik me fysiek gezien daar wel iets bij voorstellen, maar de geestelijke impact kwam als donderslag bij heldere hemel. Misschien ook wel omdat ik dacht dat mij dat als stabiel persoon niet zou overkomen. Wel, dat was een staaltje van schromelijke zelfoverschatting. Als een duvel uit een doosje overkwam mij deze verandering van een redelijk normaal denkend en reagerend persoon in een redeloze, niet benaderbare, negatieve, kort aangebonden, stijfkoppige, gal spugende primaat.

Deze bijwerking vierde tijdens de vierde kuur absoluut hoogtij. Mijn lief noemt dit dan ook geen bijwerking en heeft een zware termijn achter de rug. Alle respect voor haar. Ik had mezelf waarschijnlijk al lang een natte handdoek in de nek gelegd. Gelukkig hebben onze betrekkingen zich weer genormaliseerd. De bestralingen zullen wat dat betreft minder impact hebben. Maar goed ook want ik was mijzelf meer dan zat. In je eentje knokken is maar half zo leuk als samen er tegen aan gaan. Ik doe de Change wel als Lief het Management maar doet.

Yeah babe and the times they are changing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: