2 februari 2022

Geen doorslaapnacht gehad maar wel zo goed als pijnvrij. Ik hoop dat mijn recuperatie van de eerste therapie daarmee in gang is gezet. En ergens in die schemerwereld bevond ik mij ineens zittend op een houten bank naast mijn jongere broer en mijn moeder. Zittend op een houten bank in een enorme donkere tent, de spanning ten top gedreven. En toen gebeurde het, de muzikale tonen , de kleuren, het knallende geklater van het water dat zich onder druk tot kleurige pilaren had verheven en terugvloeide naar waar het vandaan kwam. Een waterorgel omstreeks 1958 op het Kerkplein in Harderwijk. Niet te evenaren!

Enige tijd geleden vroeg mijn moeder of ik ondergoed van mijn vader wilde dragen. De broekjes waren in prima staat, waren voorzien van een decent pijpje en uitgevoerd met zonder gulp. Sorry mam, ik draag geen broekjes met pijpjes, gaf ik maar als antwoord om niet de indruk te wekken dat ik liever niet in pa’s jabberwalkies wilde rondlopen. En toen kwam het moment dat de nucleaire hygiëne voorschreef dat ik mijzelf vaker met schone interlockjes moest verwennen. En ineens lagen ze op de eetbar, 15 smetteloos witte jabberwalkies met zonder gulp en pijpjes. Afgelopen maandag heb ik er één aangetrokken, zat als gegoten en geen last van de pijpjes. De daaropvolgende appjes luiden als volgt:

[17:34, 01-02-2022] Albert Kozijn: Hai mams, warempel de broekjes passen en het pijpje irriteert niet. Dus we gaan ze dragen, dank je wel voor het doorzetten.
[18:04, 01-02-2022] Ma: De aanhouder wint!!! Liefs
[18:18, 01-02-2022] Albert Kozijn: Dan win ik want ik hou hem aan 🤗
[19:01, 01-02-2022] Ma: Zo kun je het ook zien, toch fijn dat ze passen zo heb je Pa toch nog een beetje bij je. Kijk dat is nou mijn moeder, ze hoeft niet te winnen. Mooi he!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Strand van Egmond aan Zee
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vanmiddag eindelijk weer eens wat langer buiten geweest. Strand van Egmond en later even het dorp in. Heerlijk zacht weer en veel volk op de been, terrasjes waren open en aan het Pompplein was zelfs het afgebrande restaurant, inmiddels herbouwd onder een andere naam, weer open. Heb inmiddels het idee dat de recuperatie inderdaad een aanvang heeft genomen. Ben nu wel moe maar niet tot de draad toe af. Morgen is er weer een nieuwe dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: