2 april 2022. Alles is tijdelijk

Lekker geslapen met tussenpozen en met moeite de beentjes richting de badkamer gedirigeerd. Voel me best wel redelijk, wat hoop geeft voor de rest van deze dag. Te koud om een lekkere wandeling te maken, wel even een inspectierondje in de tuin. Begin toch erg nieuwsgierig te worden naar het behandeladvies wat ik maandagmorgen te horen krijg. Alhoewel ik voor de 4e termijn heb gekozen zal ik er geen traan om laten als die beker aan mij voorbij kan gaan. We gaan het zien. Wat overigens uitermate hinderlijk begint te worden is die vergeetachtigheid. Hoe vaak ik niet na een paar honderd meter rijden weerom ben gekeerd om mijn stok op te halen of naar de garage liep om iets uit de voorraadkast te pakken en onverrichterzake, dus met lege handen, voor het aanrecht bij zinnen kwam. ’t Is hopelijk maar tijdelijk.

Kom Appie, het is maar tijdelijk
Het zal wel weer overgaan
Kom Appie, bekijk het kalmpjes aan
Rotzooi is onvermijdelijk
Laat de Chemo z’n gang maar gaan
’t Waait weer voorbij geleidelijk aan

(Vrij naar Leen Jongewaard) Bron: https://muzikum.eu/nl/leen-jongewaard/kom-kees-songtekst

Vandaag op de kop af een jaar geleden is mijn vader overleden. Hij werd 94 jaar oud en overleed aan verval van krachten. Ik lijk in veel opzichten op hem en dat niet alleen qua naam. Zeker in deze woelige tijden zijn de herinneringen aan hem mij dierbaar. Vanmorgen samen met de broers koffie gedronken bij mijn moeder. Was goed om elkaar weer even te zien. Mijn ouders mochten ruim 70 jaar lief en leed met elkaar delen. De vraag die zich opwerpt is of het legitiem is dat mijn lief en ik die verwachting mogen koesteren, gegeven mijn huidige status. Toch iets om verder over na te denken. De broers bleven bij mijn moeder voor de lunch en later een bezoek aan het graf. Mijn energiemeter gaf na een uurtje aan dat het tijd werd om huiswaarts te keren.

De rest van deze zaterdag zal zich afspelen rond de krant, Thaise roerbak, rijst en kip voor onze gastarbeider, deze blog en TV. In alle rust wetende dat de tijd verglijdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: