19 april 2022. Tattoos

En dan is het zover. Het Chemo- Immuun tijdperk behoort tot het verleden en we zetten onze avonturen voort in het aanpalende themapark genaamd Radiotherapie. Na ontvangst van de uitnodiging spoedden wij ons hedenmorgen naar de aanmeldbalie. Als eerste kregen we een persoonlijk introductie door Dr. S.

Deze radiotherapeute heeft, zo bleek tijdens het gesprek, de voor mij zo belangrijke combinatie van professionaliteit en humor in zich en had ruim de tijd en aandacht voor ons. Een heldere uitleg van de procedures, een waarschuwende (geen belerende) vinger daar waar het mogelijke bijwerkingen op korte (moeheid en hoesten) en lange (verlies van longfunctie en longontsteking) termijn betrof. Daarnaast en voor mij verrassend was haar focus gericht op veiligheid naast genezing van de patiënt. Lief en ik vonden toon en inhoud erg prettig.

Op de één of andere wijze hadden lief en ik een beduidend ander beeld van de behandeling zelf. Ergens had ik iets opgevangen van 6 a 7 bestralingen en dat als norm in mijn geheugen opgeslagen. Dat ook tegen lief gezegd die in dezelfde droom ging geloven. Verslagen op internet geven een veelvoud aan, maar een zondaar volhard tegen beter weten in. Jammer voor ons, maar met enige beslistheid melde Dr. S. dat er gedurende 5 weken, 5 dagen per week bestraalt gaat worden. Als het korter zou kunnen zou dat zeker gebeuren maar daar moesten we geen vergif op in nemen. Doen we ook niet, we hebben al genoeg gehad. Dr. S. maakt in de komende dagen met haar team een volledige planning, is verantwoordelijk voor de uitvoering daarvan en waakt professioneel over mijn welzijn. Ik heb daar vertrouwen in.

Als tweede kregen we, verlucht met beelden uit de toverlantaarn, een exposé over alles wat verder bij de behandeling komt kijken. Mevr. M. bracht e.e.a. op prettige wijze en checkte na elk stukje info op eigen wijze niet alleen of het binnen was gekomen maar ook of het geland was.

Het schema gaf enige ruimte tot ontspanning omdat de CT scan iets verlaat was. Opgetogen gingen lief en ik naar het restaurant voor een bakkie. De koffie was niet verkeerd maar het saucijzenbroodje leek net van de IC te komen en zal waarschijnlijk de dag door meermalen van zich doen spreken.

Als laatste werd er een CT-scan gemaakt en kreeg ik, naast een gloednieuwe belijning, eindelijk mijn tattoos. inderdaad niet eentje maar vijf stuks. Heb me gelijk opgegeven voor de komende vijf dance party’s. Die lijnen en tattoos zorgen ervoor dat je voor de bestralingen binnen no time in de juiste positie ligt. Die positie is belangrijk om zoveel mogelijk bestraling van gezond weefsel te voorkomen. Ik noem het veiligheidstattoos gegeven het focus van Dr. S.

Volgende week maandag de eerste bestraling. Voor zover ik dat nu kan beoordelen ben ik er klaar voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: