17 mei 2022. Plankpraat

Goed geslapen en toch niet uitgerust. Wel een iets “uitgeruster” gevoel, hoe dat zit is moeilijk uit te leggen. Misschien het gevoel dat je niet over alles struikelt wat hoger is dan 8 mm. en dat je het zelfs nog keer kunt proberen als het niet in één keer lukt? Enfin, vanmorgen was ik voor tienen aan de beurt voor de bestraling, dan heb je de rest van de dag nog voor je.

Eenmaal op de plank gelegen ontspon zich het volgende gesprek boven mij. Je moet je voor stellen dat je volledig weerloos op een plank ligt waarbij alleen je ogen van zich links naar rechts of v.v. kunnen bewegen. Recht boven je bevindt zich een deel van een apparaat en tussen dat apparaat en je borstkas speelt zich een soort poppenkast af. De zusters zijn er helemaal van top tot teen maar je ziet alleen de koppies zal ik maar zeggen. Het blonde koppie komt van links het toneel op en het donkere koppie komt rechts uit de coulissen gedoken. Beide zijn getalenteerde kunstschilders en zeer geïnteresseerd in “hoogte en vlak” van iets wat kennelijk met mij te maken heeft. Plots zijn “hoogte en vlak” niet interessant meer. Blond koppie vraagt : “Gaat het met bloggen meneer Kozijn?’. Donker koppie tussen het proesten door: “Zou je niet vragen hoe het met meneer gaat?”. Blond, nu ook proestend :”Hoe gaat het meneer Kozijn?”. Moe dames, hondsmoe, maar de blogjes komen bijna elke dag en jullie zijn een oase in de woestijn van afzien en dat mag geblogd worden!

Om enigszins in de running te blijven zonder gelijk alle energie er door te jagen en mijn lief een beetje te verwennen ben ik gisteren begonnen om de voorraad sauzen weer enigszins op peil te brengen. Niets is lekkerder dan eigen gemaakte sauzen, zeker als anderen dat met je eens zijn. Gisteren begonnen met de knoflooksaus, daarna de Kansas City BBQ saus en vandaag de Frans klassieker ravigotesaus. Lief dik tevreden en ik had weer het gevoel soms een beetje het verschil te kunnen maken. Sambal bij??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: