17 maart 2023. Speelgoed

Stap voor stap kom ik de laatste chemische aanval te boven. Energie neemt toe en wordt vlugger aangevuld. Slaap weer als een blok en doe weer kleine klussen. Dus zachtjes aan dan breekt het lijntje niet en de scooter kan zo langzamerhand weer uit de mottenballen.

Vanmorgen met Lief de stad in geweest, een mooie denim schort gekocht bij een bekende kookwinkel, daarvoor de broodvoorraad aangevuld bij Ranzijn en daarna naar Blokker voor dubbelwandige koffie-glazen. Als laatste de koffie speciaalzaak voor heerlijke koffiebonen.

Na behoorlijk lange periode van Dolce Gusto koffiecups en een iets kortere periode van eigen gemalen koffie in een cafetiere van Philips en een separate melkopschuimer voor de cappucino, heb ik Lief ervan kunnen overtuigen dat we absoluut niet zonder een expressomachine kunnen. Niet alleen omdat dat een goedkoper koffiedrinken is en meer milieubewust, niet alleen omdat we een vierkante meter aanrecht terugwinnen, maar bovenal omdat koffie dan ook echt koffie is. En laat nou toevallig de Lidl er een in de aanbieding hebben. Voorzienigheid zullen we maar zeggen. Dinsdag besteld en de volgende dag was hij binnen, een volautomatische expresso machine. Speelgoed voor de aankomende Barista. Ristretto, Lungo, Americano, Capucino, etc. al deze koffiesoorten zijn gebaseerd op de fameuse Expresso. En omdat je sterkte, hoeveelheid en fijnheid van maling van de koffie bij deze machine kunt instellen, komen, na enige oefening, de verschillende soorten koffie al geurend in de daarvoor bestemde glazen.

Voor elke zetbeurt warmt de macine zich op en spoelt alle krochten even door.. Daarna hoor je het sonore geluid van het malen van de bonen en verspreid zich een heerlijk geur van versgemalen koffie door het huis. Bij het zetten van een verse en duidelijk profesiionele Capucino zorgt het stoompijpje voor een romige opgeklopte schuimlaag op de vers gezette Expresso. Kortom zonder al te ingewikkelde strapatsen, is deze kankeraar een aankomend Barista geworden. Een goede kop koffie is net als een goede cocktail, soms kun je niet zonder. En dat onder het motto: Ondanks de tumor, geen gebrek aan humor! Bakkie doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: