16 mei 2022. Jeuk

Even een korte brabbel vandaag. De nacht goed door gekomen en in de ochtend naar de straalkamer en met Jenthe naar Ranzijn geweest. Daarna een uurtje plat en nu achter het klavier.

Eén van de dingen die je niet wil ondergaan als je eenmaal gepositioneerd ligt is jeuk. Jeuk is zo wie zo niet leuk, waar dan ook. De afgelopen 15 keer heb ik daar met regelmaat met enige angst aan gedacht. Wat gebeurt er als ik ondraaglijke jeuk krijg tijdens het stralen. Jeuk is inderdaad niet leuk, maar tijdens het stralen is het extra balen.

En jawel, vanmorgen de harde praktijk. Tijdens de CT-scan voor het bestralen van tumor twee, kwam het opzetten. Jeuk, veel jeuk, onhoudbare, onderhuids kriebelende, overprikkelende, niet te weerhouden jeuk. Ontspannen schoot het door mijn hoofd, ontspannen, ONTSPANNEN! Maar hoe ik ook probeerde te ontspannen en hoe ik ook probeerde niet aan de jeuk te denken, de jeuk was niet te stoppen en schier onhoudbaar. Seconden tikten tergend langzaam voorbijen het zweet brak me uit. Net voor het moment dat de straler afsloeg, verdween als bij toverslag ook de jeuk.

Ben in het vervolg wat voorzichtiger met het gebruik van de uitdrukking : ‘Het zal me jeuken”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: