16 april 2023. En verder…..

De longdrink hakt er stevig in. Hoofdpijn, vermoeidheid, prikkelbaarheid, spierpijn, vervelend kuchje, noem maar op. En tot overmaat van ramp is de neuropathie ook weer gedeeltelijk terug gekomen. De blog over het stockske was wellicht enigszins profetisch. Toch zoveel mogelijk blijven bewegen en proberen te genieten van het mooier wordende weer. Ook hier slaan we ons weer doorheen. Net al de voorbereidingen gedaan voor de marinade van de sate Kupan die morgen op de barbeque wordt bereid. Niet zeuren dus.

Op het terrein van onze camperplannen hebben we de nodige voortgang geboekt. Een bezoek aan het verhuurbedrijf wat we hadden geselecteerd via internet verhelderde veel. Met name de keus voor de indeling van de camper werd vergemakkelijkt als je er gewoon even in kunt rond lopen. Het bed bleek een kritiek punt, want je wil op onze leeftijd niet meer over elkaar heen moeten rollen om in en uit bed te komen en je wil ook niet met een trapje naar dromenland hoeven klimmen. Dus het is een Queensbed geworden waar we van twee kanten ieder ons eigen deel kunnen bestijgen. We dachten met een lengte van ca. 6 meter uit te kunnen maar gegeven de bed perikelen en wat meer ruimte voor Zorba hebben we gekozen voor een camper van 7,2 meter. Gelukkig uitgerust met automaat en achteruitrijcamera. Voor de bestuurder en bijrijder comfortabele draaibare pilotenstoelen en Zorba kunnen we veilig in zijn vastgezette mand onder de opgeklapte salontafel vervoeren. (Jojo dank je wel) Geen gezeul met gasflessen want alles wat op gas werkt wordt gevoed door LPG dat bij een tankstation kan worden aangevuld. Inmiddels is de tablet verrijkt met twee apps voor het plannen van overnachtingen, hierbij dankbaar gebruik makend van de ervaringen van andere camperaars. Eerst maar eens een route uitzetten en een lijst maken van zaken die we zeker niet mogen vergeten.

In de koelkast staat een grote schaal met fijngesneden schouderkarbonades in een marinade van gebakken verse knoflook en gember met een fijngesneden pepertje en drie gesnipperde uien, ketjap asin en manis, arachideolie, bruine suiker en een scheut citroensap te wachten tot er Sate Kupan van wordt geregen. Vanmiddag komen alle grote en kleine Filistijnen. De eerste familie BBQ dit jaar. Het zonnetje komt vast ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: