16 april 2022. Het kot

Lethal fatigue, dodelijke vermoeidheid die onstuitbaar op komt zetten als mist over rimpelloos water. Rond drie uur ’s nachts, tijdens het verorberen van mijn nachtbanaantje, was het al voelbaar, Onstuitbaar, onontkoombaar. Toch een douche genomen, stevig ontbeten, krant versnippert, mail beantwoord, Whats geappet, tuinronde gemaakt en warempel het dodelijke ging er af en een dragelijke moeheid bleef hangen. En nog mooi weer ook, m’n lief wat wil je nog meer.

Deze brabbel heet het kot. Ik heb wel eens gebrabbelt over het project herinrichting buitenkook- gelegenheid. Dat project is deze week in afgeslankte vorm afgerond. Het oorspronkelijke plan om met steigerhout iets zelf te bouwen bleek gegeven de fysiek van de aannemer te hoog gegrepen. Internet biedt op zo’n moment inzichten die de zelfbouwtrots overstijgen en de kans op succes aanzienlijk vergroten. Het resultaat is een multifunctioneel kot om te frituren, vis te bakken, te roken (nee ik ben niet weer begonnen), te BBQ’én, pizza’s te bakken, kippen te draaien, etc.

Hr. Zweef, een broeder in het bekend zijn met kanker en mede barbeknoeier, vroeg mij een foto te plaatsen als het project was afgerond. Als tegenprestatie zal ook hij zijn plek waar wonderen plaatsvinden wereldkundig maken. Onderstaand voldoe ik graag aan zijn verzoek.

Van links naar rechts: houtkachel, tafel met BBQ benodigdheden, aanmaakkrullen, rook mot, rookhout, aluschalen, kevlar hand-schoenen, een kleine Cameron rookoven en daarachter de Marabu houtskool. Onder het vetleren schort de Minion, een kleine Kamado voor bv. sateh, garnalen, souflaki etc. Daarnaast de nieuwe biertafel met het frietkot.

Even een blik van de andere kant. Geen van onze vrienden op de achtergrond is aan een onnatuurlijke door overleden. De Weber is een vijf jaar oude 57 cm. GBS Kettle die het nog prima doet. Een rotisserie set helpt bij het bereiden van heerlijk geroosterde kippen, kebabs, etc. De breedbekkikker op de voorgrond is het vriendje van Drakie 1.

Iedereen fijne en gezegende Paasdagen gewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: