15 mei 2022. Hoop

Redelijke nacht gehad gevolgd door een korte morgen. Rond half twee weer plat voor een soezerig uurtje en nu rond drie uur even de tijd nemen voor de dagbrabbel. Morgen de 15e bestraling. Ik begin er nu een beetje tegenop te zien, maar het zijn er nog maar negen te gaab.

Mijn aanvankelijke hoop was dat bestralen minder belastend zou zijn dan Chemo-/ immuuntherapie. Noem het whisfull thinking of gewoon dommigheid. Maar beide behandelingen, hoe secuur ook toegepast, brengen, ondanks de insteek van genezing, schade aan mijn lichaam toe. De woorden van mijn radiotherapeute “ik ben zuinig op u”, krijgen met de dag meer diepte en inhoud. best wel gek zo’n draaipunt, waarop je constateert dat je je oorspronkelijke aanname in de papierversnipperaar kunt doen en kunt vervangen door een aanname die uit de versnipperaar lijkt te komen. Nooit te ziek om te leren zullen we maar zeggen.

De bonenstokkenfoto’s komen van de week wel. Gisteren overigens wel een “poule” van 1,5 kilo aan het sprit laten draaien als beloning voor schoonzoon Pieter die het straatwerk had ontgroend en als troost voor Annemarie die Evi niet meer uit oma’s armen kreeg. Straks komen Junior en Laura met Jenthe en ………… een nieuwe wereldbewoner in de maak. Over aanvankelijke hoop gesproken. Mooi he!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: