14 november 2023. Vandaag 200 en 2

Dat zijn er dus twee dagen geleden 200 geweest. Dat gaven de statistieken van ffkankeren.nl aan. De tweehonderdste blog in deze maffe serie met als kop “Tafelleven”, hoe treffend. 200 berichten in deze blog geschreven vanuit die eerste impuls om via dit medium jullie op de hoogte te houden van mijn omzwervingen in het kankerwereldje. Soms met moeite, soms met plezier, soms met knarsende tanden, maar altijd met die niet te beschrijven drang om iets uit te dragen wat het blote oog ziet maar ook een tip van de sluier oplichtend van wat zich mogelijk daarachter bevind. Heb nooit stil gestaan bij het feit dat het er wel eens meer dan 200 zouden kunnen worden. Dat is ook kenmerkend voor deze wordtrip, gewoon doen! Als het me gegeven is ga ik daar nog even mee door. Blogje, blogje, heeft die vent nog lol, ja baas, ja baas, weer een bladzij vol. Tenminste, als jullie daar ook lol in hebben, zo niet dan stop ik met publiceren, niet met schrijven. Het lijkt op de komende verkiezingen, alleen stoppen ze daar niet met ouwenelen. Enfin de statistieken in mijn PC zullen het laten zien.

Het loopt tegen de vroege zessen en ik ben alweer een uurtje op. Ga de warmte en vertrouwdheid van licht gesnurk, een zacht dekbed en hopelijk een weldadig tukkie op zoeken. Tot vandaag.

Negen heit de klok, het is weer vandaag en ik zit met de koptelefoon te luisteren naar Scottish folk, één van mijn favoriete genres inclusief bagpipes en de hele reut. Lief daarentegen ontvlucht die tonen als ze door de speakers klinken. Dus een witte koptelefoon die haar beschermt tegen mijn muzikale uitschieters. Nu eerst een snoepje van Morpheus en een bezoekje aan zijn land van dromen, geen staatsiebezoek maar even een toeristisch tripje. Tot vandaag.

Eén uur heit de klok, het snoepje deed zijn werk, een uurtje heerlijk in dromenland geweest. De dag vordert en de brabbel ook. Lief maakt een heerlijk getoast wit bammetje met gerookte zalm voor me, pure verwennerij! Straks de Morpheusplakker, oftewel de morfineplaister verwisselen voor een verse die er weer drie dagen tegen aan kan. Lief is allround geworden die haar verplegende hand nergens meer voor om draait. Goud waard! Nu bammetje peuzelen, teletekst kijken en misschien zo’n kookprogrammaatje op 24 Kitchen of Yam. Tot vandaag.

De klok heit vieren. Ook de middagtuk was verkwikkend. En dan fantastisch nieuws. Na een moeilijke burenperiode in hun huidige appartement kregen Pieter en Annemarie de verlossende boodschap dat ze zijn geselecteerd voor een eengezinswoning waar ze smoel op hadden. Grote opluchting en allemaal helemaal radicaal door het dak. Evi speelde de klokkendame van de santenkraam door aan de kettingen van de pendule te gaan hangen. Lief had tijdens haar zusjesmiddag met Sis (mijn andere favoriete schoonzus) een heerlijk stuk Blue Stilton gescoord, heerlijk op toast. iedereen lekker aan een wijntje, helaas geen cider voor deze makke beer. Alcohol versterkt de werking van morfine aanmerkelijk, dus enige voorzichtigheid is geboden.

Vanaf nu wat eten en daarna de klamme lappen. Tot brabbels, zal wel morgen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: