14 maart 2022. Monnikenpas

Iedereen weet denk ik wel wat ik met de monnikenpas bedoel. Drie stappen vooruit en dan twee passen achteruit. Het bekend zijn met kanker had daar bij mij veel weg van. Tot de laatste uitputtingsslag, ik schreef daar gisteren al over. Drie stappen vooruit, drie kilometer achteruit lijkt het wel. Zal ook wel eens over gaan. Vanmiddag belt de longarts met de de uitslag van het MDO inzake bestralingen. Kom daarna even bij jullie terug. Voor nu “spooky business on spooky-day”.

De monnikenpas mag dan van toepassing zijn op het verloop van de bijwerkingen, het genezingsproces verloopt tot nu toe voorspoedig en volgens verwachting. De longarts belde net met de uitslag van het Multi Disciplinair Overleg van vanmorgen waar ook een arts van het Antoni van Leeuwenhoek aan deelnam. Het volgende beleid is uitgezet. Nog twee Chemo/ Immuuncocktails om deze cyclus af te maken. Over ca. zes weken een CT scan om de progressie te meten en om te bepalen hoeveel bestralingen daarna plaats moeten vinden. De longarts schatte zes bestralingen, maar dat aantal kan variëren. Aansluitend alleen Immuuntherapie in een lagere frequentie en een kleinere dosis, dit om eventueel ontsnapte kankercellen te grazen te nemen, als een soort onderhoudsbeurt.

Vanmorgen, tijdens ons wekelijks Ranzijn uitje, samen met Jenthe waterplanten gekocht voor het waterornament in de tuin. Vanmiddag lekker in de tuin gerommeld. Pak aan, ’t is bijna lente!

2 reacties / Voeg je reactie hieronder toe

  1. Fijn dat de uitslagen moed gevend zijn..
    Sterkte toegewenst voor morgen.
    Het is een gave van jou om ons zo deelgenoot te maken van je ziekteproces.
    Hartelijke groet ook voor Marianne.
    Tammo en Atie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: