13 september 2023. Lief he

Laat ik deze brabbel beginnen met te stellen dat ik op generlei wijze iemand voor het hoofd heb willen stoten in mijn vorige brabbel. Toegegeven het kan wat cru overkomen, maar het is wel iets waar ik , als beginnende rolstoeltoerist, mee wordt geconfronteerd. En dan heb ik het niet alleen over de entourage maar meer, veel meer over de botte botheid van hen die ik mijn medemens mag noemen. Soedah!

Lief he, ja dat is mijn Lief, hartstikke lief. Meer en meer excelleert ze in haar rol als mantelzorger/ verpleegster, chauffeur, gehandicaptenbegeleider, enz. naast alle andere rollen die zij al vervulde in onze relatie. Naarstig zoeken naar en aanschaffen van nieuwe mogelijkheden in vervoer, zoals daar zijn de opvouwbare rolstoel, de inklapbare rollator en de juiste oprijplaten. Het naadloos inpassen van nieuwe inzichten, tijdelijke gewoontes, smaakverschillen, prik- en spuittijden, eet- drink en uiteraard belevingsmomenten, noem maar op. Nieuwe medicijnen, een heel suikercircus optuigen met komedianten, querulanten, spijtoptanten, Lief weet van wanten. Het eigen maken van de technische grappen en grollen van schijnbaar eenvoudig in te klappen mobiliteiten is tot een kunst verheven. Ook onze communicatie was aan vernieuwing toe met een nieuw elan in luisteren in liefde en met respect. Samen slaan we ons er door heen, waarbij Lief het leeuwendeel voor haar rekening neemt. Lief he.

Elke dag, als het weer het toe laat, gaan we op rolstoelsafari. We zoeken voor deze rolstoeltoerist en zijn begeleider een uitje wat voor beiden behapbaar is, dus in het zitbare als in het duwbare. Een tuincentrum, een winkelcentrum, een markt, een winkelstraatje, dat soort stekkies. Meestal gaat de camera mee op safari. De rolstoel zit zo prettig dat ik er bijna twee uur onafgebroken in kan doorbrengen, inclusief halverwege of aan het eind van de rit een bakkie leut met lekkers, Als beginnend rolstoeltoerist lukt het me al om zelfstandig bochtjes te nemen, 10 meter free te wheelen en achteruit te rijden zonder de schappen in de winkels er uit te rijden, paniek te veroorzaken of de hielen van mede weggebruikers te likken. In het Kruidvat zou je overigens voor en na geen verschil zien. Ga ik ook niet naar binnen, geen lol aan. Lief gaat naar keuze lekker winkel in en uit, samen gaan we de supermarkt in. Deze rolstoeltoerist is altijd naarstig op zoek naar blogvoer, die meestal op straat voor het oprapen ligt.

Vandaag naar de markt en aansluitend een bakkie op het terras. Fruit en een makreeltje, Misschien nog twee worsten van de Hema en verse kadetten voor de lunch. We komen er wel, we komen er wel, ook al zijn we er nog niet, zijn we er nog niet! Als het weer mee zit vanmiddag misschien een boulevardje pakken. Lief he!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: