13 april 2022. Twee walletjes

Inderdaad sinds ik kanker heb eet ik van twee walletjes. Wie van twee walletjes eet, zorgt ervoor dat hij deel uitmaakt van twee groepen, omdat dit hem voordeel oplevert. Het beeld is afgeleid van een koe die door een droge sloot loopt en zich links en rechts tegoed doet aan het sappige gras. Twee walletjes, twee groepen, twee werelden.

De ene wereld heb ik zelf in het leven geroepen door de website www.ffkankeren.nl te lanceren. In die wereld leven voornamelijk mensen die persoonlijk niet bekend zijn met kanker, mij op de een of andere wijze persoonlijk kennen en in mijn lotgevallen geïnteresseerd zijn. Zo zijn daar mijn lief, onze kinderen, mijn moeder, broers en partners, schoonzussen en zwagers, enkele neven en nichten, kameraden, kennissen, buren, leden van onze kerkelijke gemeente en wellicht een enkele verdwaalde op het internet. Een wereld waarin kanker veelal op afstand aanwezig is en reacties veelal via Whatsapp, mail, of PTT tot ons komen.

De andere wereld heb ik mogen betreden omdat ik kanker heb en op www.kanker.nl stuitte. Na een aarzelende kennismaking met die wereld vol kanker, die kankerwereld schiet ik dagelijks mijn blog door. In die wereld leven voornamelijk mensen die bekend zijn met kanker en mij persoonlijk niet kennen. Zo zijn daar de curatieven, de paliatieven, de kankeraars, de doordouwers, de filosofen, de doemdenkers en de levensgenieters. Een wereld waarin kanker alom aanwezig is maar lang niet altijd de boventoon voert. Een wereld waarin het bekend zijn met kanker verbind en het begrepen zijn een nieuwe lading krijgt.

Wel, twee walletjes, twee werelden dat is duidelijk. Maar waar zit nu dat voordeel? Iets voor morgen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: