12 maart 2023. Bevingen

Inmiddels heeft de derde kuur in deze serie toegeslagen en heb ik me door wat woestijndagen heen geworsteld. Gelukkig niet zo erg als vorig jaar, maar het was geen pretje. Nu in de herstel modus voor de vierde en laatste kuur in deze serie, volgende week woensdag, dus nog een dag of tien om de systemen op peil te brengen. Zoals ik me nu voel moet dat lukken.

Gisteren, als verrassing, alle spookies met papsen en mamsen over de vloer gehad om toch nog gezamenlijk mijn 70 jarig bestaan te memoreren en er een glas op te drinken. Een gezellige bende. De zelfgemaakte lasagna verdween als sneeuw voor de zon evenals de gevulde eieren van Lief. Een van mijn beste vrienden had ons getracteerd op rood en wit troostrijk vocht uit de Pays D’Oc, genaamd ” Onze”. Inderdaad 11 omdat het uit het elfde arrondissement komt. Iedereen zat te genieten. Voor mij de mooiste momenten. Daarnaast hadden ze een boek gemaakt met 70 redenen verlucht bijpassende prenten waarom ze me ” gere zagen”. Wordt je wel even stil van!

De nieuwsgaring is sterk afgenomen omdat er ” nieuw belangrijk nieuws” moet worden gebracht, maar de beelden van de aardbevingen in Turkije staan nog in het geheugen gegrift. Aardbevingen die de grond onder je voeten doen schudden en je bestaan volledig op z’n kop zetten. Het leven wordt nooit meer zoals het was. Reddingsteams en hulptroepen doen hun werk om je leven weer enigszins op de rails te krijgen. Maar de rest van je leven is onuitwisbaar verbonden met het onheil wat je overkwam.

In december 2021 kreeg ik in het ziekenhus het nieuws dat ik longkanker had, het moment staat in mijn geheugen gegrift. Een levensbeving die de grond onder mijn voeten deed schudden en mijn leven volledig op de kop zette. Het leven is daarna nooit meer geweest zoals het was. Medische reddingsteams deden hun werk met wisselend succes en hulptroepen waren en zijn onmisbaar in het weer op de rails krijgen en houden van een veranderd leven. De rest van mijn leven is onuitwisbaar verbonden met kanker.

Nog even over die hulptroepen. In random volgorde: Lief, kids, partners, spookies, familie, vrienden, kennissen, kortom alle meelevers die ieder op hun eigen specifieke wijze een kostbare bijdrage leverden en leveren aan mijn huidige bestaan. Wordt je wel even stil van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: