11 maart 2022. Een tiende

Toch een diclootje genomen om de nacht door te komen. Vannacht redelijk geslapen en nu, met de derde kop koffie in de ene hand, de eerste letters van deze dagblog op het scherm toveren met de andere. De laatste twee dagen merk ik wat kleinere bijwerkingen door een verhoogde bevattelijkheid voor infecties. Vooral mijn huid moet het op diverse plekken ontgelden.

Hoofdgerecht van het menu deze dag is het gesprek met de longarts over het voortschrijdend inzicht met betrekking tot mijn tumoren, waarbij het credo is: “Stilstand is al vooruitgang”. Eerlijk gezegd ben ik redelijk optimistisch gestemd en probeer ik me mentaal al wat voor te bereiden op derde cocktail die dinsdag aanstaande met gulle hand zal worden geserveerd. Nu eerst even bloed prikken en daarna de gesprekken met longarts en casemanager. Tot straks!

Mijn voorgevoel werd tijdens het gesprek met de longarts bevestigd. Zij was zeer te spreken over het verloop van de behandeling en de geboekte vooruitgang. Het formele verslag gaf een totale afname van de tumoren aan van 7%. Haar inschatting lag rond de 10 % afname. Bij gelijkblijvende grootte hadden wij de glazen al geheven, dus dit is dubbel genieten. De verdere behandeling zal bestaan uit twee cocktails waarvan de eerste volgende week dinsdag en de tweede D.V. 3 weken later. Daarna zullen er waarschijnlijk een aantal bestralingen plaatsvinden. Volgende week maandag is er MDO (Multi Diciplinair Overleg) waarin één en ander wordt besproken. Normaal gesproken is een tiende een onderwerp waarover je een preek kunt houden om de goegemeente te bewegen de spreekwoordelijke duit in het zakje te doen om nood te lenigen. Bijbels gezien is de tiende dat deel van de inkomsten dat de gelovige, middels giften , terug geeft ten goede van behoeftigen. Zo kun je tot zegen voor anderen zijn. Gek genoeg ben ik een tiende kwijt van iets wat ik kan missen als kiespijn en voel me daar uitermate mee gezegend. Arm en rijk tegelijk. Voor nu zijn we uitermate dankbaar voor de resultaten. Proost!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: