11 februari 2022

Prima nacht gehad. Vanmorgen een afspraak met de specialistisch verpleegkundige longziekten (SVL), Mrs. C. Deze ervaren dame begeleidt ons in deze turbulente periode en plant, in overleg met de arts, afspraken en behandelingen, regelt dat er bloed wordt geprikt en medicijnen worden geleverd, etc. Kortom de steun en toeverlaat voor de dolende in de wereld van slopende tumoren. Fijn gesprek gehad. Sommige dingen zijn veelzeggend zonder dat er woorden aan te pas komen.

Wat later werd ik gebeld met de mededeling dat de bloedwaarden iets aangaven wat te maken had met de werking van mijn nieren. Volgende week dinsdag nogmaals bloed prikken en een urinetest. De volgende cocktail wordt met een week uitgesteld. Balen natuurlijk want je wil graag door met de behandeling. Anderzijds fantastisch dar er zo de vinger aan de pols wordt gehouden.

Gisteravond kwam ik tot de ontdekking dat een andere mogelijke bijwerking zich aan het manifesteren was. Mijn baard veranderde in een stoppelveld met gaten en ook op andere plekken verliest deze vos zijn haren. De uitdrukking “in mijn gladde pak” wordt volop nieuw leven ingeblazen. Vanmorgen maar een scheerapparaat gekocht, ”’t is wel even wennen aan zo’n blote billen koppie na 50 jaar baardaap te zijn geweest. Ook bij mijn geliefde heb ik aan marktwaarde ingeboet. Ze zeggen dat het weer aangroeit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: