11 augustus 2023. Van brafdagen en pneumanachten

Fysiek wordt het beetje bij beetje spannender. Ik verlies langzaam gewicht, van 94 naar 88 kilo in twee maanden denk ik, waarbij ook de spiermassa vermindert. Lopen, omdraaien, bukken, etc. moet met meer aandacht gebeuren, gecontroleerd als het ware. Afname van krachten noemen ze dat. Mooi verwoord, maar de kanker vreet je gewoon op. Doe je niets aan, gebeurt gewoon, moet je mee dealen, doen we dus ook! Moet dus zorgen dat ik, zoveel als mogelijk, in beweging blijf. Slapen gaat steeds beter. Ik heb CBF druppels gebruikt maar dat gaf alleen een rare smaak en weinig soelaas, maar weer mee gestopt, ben soms al genoeg van de wereld. En toch en toch en toch, ik ben heel dankbaar dat ik op deze steeds weer verrassende en soms overrompelende wijze dit rondje aardrijk mag afronden. Een ware zegen!

Tja die brafdagen, eigenlijk zijn het braafdagen. Dagen die zich over het algemeen in het voorspelbare afspelen. Als gemiddelde kankeraar denk ik dan, die mogen er voor mij meer zijn, veel en veel meer dan nu waarschijnlijk toebedeelt. . Als levenseindegenieter is het eigenlijk een beetje een saaie bedoening. Natuurlijk, de noodzakelijk zaken worden geregeld, het is genoeglijk en de inspanningen zijn niet te groot, maar toch, er lokt iets. Kom ik zo op terug.

Ik wil niet veel zeggen maar als je aan de kust in het holst van de nacht middels louter pneumatiek je dekbed een halve meter boven zeeniveau weet te brengen dan vind ik dat een hele prestatie, zeker als de lucht redelijk zuiver blijft. Sinds de nieuwe medicatie ben ik een eruptiewonder geworden met zo’n 10 uitbarstingen per nacht. Lucht klaart geweldig op moet ik zeggen!

Nooit gedacht ook niet stil gezwegen, niet verwacht maar wel gekregen. Maandag a.s. gaan we D.V. voor 9 dagen op een campertrip door het land van Maas en Waal en verder door langs de oostgrens van Nederland door Drenthe, misschien over de Veluwe. Lief stemde in nadat Annemarie en Pieter aangaven graag nog een keer in ons huis te vertoeven en zich gedurende die periode over onze Griek te ontfermen. Niet alleen het weer beloofde zich te gedragen, ik heb een antihork wurgcontract moeten tekenen. We doen het rustig aan in een 20 jaar oude Hymer, automaat, vast bed, gehuurd bij een particulier, tempodoeloe. Het weer wordt beter en mijn lijf kan het nu nog aan. Erg veel zin in. Wordt dus inpaklijstje maken, spullen klaarzetten, app installeren om de goede camperplaatsen te vinden en de route uit te zetten, boodschappen doen en morgen de verjaardagen van Annemarie en Lief vieren. Zondag inladen en maandag eerst de camper ophalen in Den Bosch en daarna de grote wijde wereld in.

Reisroerselen volgen in latere brabbels. Goed weekend allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: