10 november 2023. Van humor naar tumor en v.v.

Van het kastje naar de muur, die kennen we denk ik allemaal wel. Van humor naar tumor valt gelukkig niet iedereen ten deel. Daar waar de levensverwachting van kastje snaar de muur tripjes nogal kan verschillen met die van humor naar tumor, beslaan beide wel de rest van het leven en zijn beide schier onontkoombaar.

Je bent verplicht om die trips te maken en in sommige gevallen allebei en min of meer tegelijkertijd. Ga er maar aan staan. Niet dat ik nu een reeks frustitrips ga debiteren, wat dat betreft zijn Lief en ik nog niet tegen iets echt noemenswaardigs aan gelopen. Daarnaast brabbel ik altijd verhalen op basis van eigen zien, horen , mee maken om de juiste nuances en humor aan te kunnen brengen. De tumoren zitten er al.

Heb het gebruik van morfine drastisch terug weten te brengen door het gebruik alleen af te stemmen op de signalen van pijn en niet die van benauwdheid, of een combinatie daarvan alhoewel het onderscheid niet altijd even duidelijk is. Nu bij benauwdheid alleen Ventolin en bij pijn de morfine. Bij teveel morfine gaan alle ongemakken weg en na inname ben ik de volgende 4 a 5 uur een roekeloos rood driedekkertje wat al grinnikend een plons in de zee tegemoet vliegt. En dan natuurlijk weer een pilletje als reddingsboei, want verzuipen is best een benauwde bezigheid.

Van het rode driedekkertje naar die mooie rode scoot waar ik mij zo op verheugt had, die maar staat te staan. Ja het weer zit inderdaad niet mee maar er zijn ook momenten geweest dat ik dacht nu ff niet. Misschien straks, misschien heb ik straks die ontzettende moeheid niet mee als ik even heb geslapen. Heb je wat je hartje begeert en dan maak je er geen gebruik van. “Mag het ietsje meer zijn meneer. Nee doe deze keer maar niet, ik eet het toch niet op”. Meewarige blik van achter de toonbank, indeling in vakje. Of zou het een kastje zijn, ja een kastje in een muur. Bespaart me in elk geval 1 tripje. Humor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: