10 juli 2022. Updeetje

Ook na mijn vorige brabbel bleef het nog een tijdje allerbelabberdst. Halverwege vorige week begon het herstelzonnetje voorzichtig door te breken. Dat is waarschijnlijk te danken aan de verminderende werking van chemo, immuun en bestralingen en een stevige Prednisolon boost. Wie dem auch sei, ik mocht mijn dode punt voorbij gaan, over die schijnbaar onneembare top komen om in een klimmende herstelmodus te komen.

Mooi moment om eens te inventariseren wat de huidige revitalisatieschade is. Om er een paar in random volgorde te noemen: geen uithoudingsvermogen, concentratieproblemen, kort lontje, smaakverandering, vergeetachtigheid, niet kunnen beslissen, spierkramp in handen en voeten, ongevoelige tenen en voetzolen, longontsteking, hoesten en nog een paar die ik vergeten ben. Onderweg naar herstel kunnen er een paar afvallen, maar er kunnen ook nieuwe bijkomen. Al met al een behoorlijke lijst, die gaandeweg al korter geworden is. Neem bijvoorbeeld mijn haar en baardgroei. Eén tijdje had ik echt zo’n kankeruiterlijk, kaal als een biljartbal, bleek als een albino met van die doffe binnenwaarts gerichte ogen. Maar nu is de baard terug, scheert lief met liefde en regelmaat mijn hoofd en vertonen andere lichaamsplekken ook tekenen van ruig herstel. Daarnaast stak een jeukplaag in de vorm van huiduitslag gedurende enkele weken de kop op. Al met al een behoorlijke lijst, die voor mij echter niet opweegt tegen het sterk afnemende gevaar van een sluipmoordenaar.

Tussendoor merkte ik dat mijn beide ogen sterk achteruit gingen. Een eerdere kennismaking met Seroza als oogaandoening kwam als een schrikbeeld boven. Gelukkig constateerde de oogarts staar aan beide ogen. Binnenkort wordt dit verholpen. Naast de malaise was dit ook een reden dat de blogs even stopten. Het lezen van boeken en kranten, etc. en het schrijven van blogs zal dan een stuk makkelijker verlopen en dus plezieriger worden. Goed zicht is ook makkelijk bij het snoeien, koken, snijden, scooteren, etc. Het laatste stukje van de revitalisatie van Appie.

Wat doet dan zo’n herstellende kankerbekende de hele dag. Nou in elk geval geen zestien uur per dag in bed liggen. Met een beetje accumanagement red ik het zelfs wel eens om de hele dag bed vrij door te komen. Verder vraagt de tuin en met name de groente- en fruit afdeling de nodige aandacht. Tomaten, bonen, bramen, tay-berries, komkommers het groeit allemaal als kool. BBQ’en en koken staan weer op de dagbestedingslijst. Samen met lief scooteren en ergens opsteken voor een hapje en/of snapje staat met stip op 1. En natuurlijk onze drakies groot en klein, een gedeelde eerste plaats.

Met het mooie weer in het vooruitzicht hopen we op een zonnig herstel. De volgende blog staat op stapel. Gewoon tot brabbels.

1 reactie / Voeg je reactie hieronder toe

  1. Vanuit het Ou(de)dorp even een naar we hopen een opsteker. Blij om te lezen dat p0sitieve elementen aan het ontwikkelen zijn. Vanuit hier kan ik de loftrompet steken over de resultaten van se staaroperatie waardoor het zicht dusdanig verhelderd is dat mijn bijziendheid van – 8,5 tot – 1,5 is gereduceerd. Tevens gaat men gestaag door het de behandeling van de trombose, waardoor ook daar een goed perspectief is waar te nemen.
    Met al zijn we blij dat ffkankeren weer in de lucht is. Uit de Vuyk is de wens en bede naar goed herstel en sterke voor allen. Gegroet en tot later !
    Atie & Tammo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: