10 april 2022. Alles op z’n tijd

Heerlijk geslapen! De obstipatie is voor het grootste deel opgelost wat inhoud dat ik mij nu al verkneuter op de door mijn lief beloofde boerenkool met spekkies en rookworst. De laatste keer voorlopig. De lunch zit achter de kiezen en het weer nodigt uit om even in de tuin te rommelen. En zo heeft alles zijn tijd.

Alles heeft z’n tijd. Als gevangenispredikant heb ik meerdere malen over dit onderwerp gesproken. Zeker in die omgeving zijn de momenten van komen en gaan cruciaal, ook bij een levenslange hechtenis. In de tussenliggende tijd ben je gelimiteerd in je doen en laten. Voor mij heeft het veel overeenkomsten met de bekendheid met kanker. Prediker, één van de Bijbelschrijvers verwoorde dat als volgt: Misschien om te lezen en even over na te denken.

Prediker 2: 3-8 Alles heeft zijn tijd

31Voor alles wat gebeurt is er een uur, een tijd voor alles wat er is onder de hemel. 2Er is een tijd om geboren te worden en een tijd om te sterven, een tijd om te planten en een tijd om te rooien. 3Er is een tijd om te doden en een tijd om te helen, een tijd om af te breken en een tijd om op te bouwen. 4Er is een tijd om te huilen en een tijd om te lachen, een tijd om te rouwen en een tijd om te dansen. 5Er is een tijd om te beminnen en een tijd om zich te onthouden, een tijd om te omhelzen en een tijd om af te weren. 6Er is een tijd om te zoeken en een tijd om te verliezen, een tijd om te bewaren en een tijd om weg te gooien. 7Er is een tijd om te scheuren en een tijd om te herstellen, een tijd om te zwijgen en een tijd om te spreken. 8Er is een tijd om lief te hebben en een tijd om te haten. Er is een tijd voor oorlog en er is een tijd voor vrede.

Fijne zondag verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: