1 oktober 2023. Mooie dag vandaag

Zondagmorgen vroeg, langzaam wordt het lichter terwijl er af en toe een vliegtuig de weg naar de landingsbaan zoekt. Ik heb me voorgenomen om Lief mijn hoofd te laten scheren en daarna een lekkere douche te nemen. Op zich geen schokkende zaken maar zeker het douchen is in mijn situatie topsport. Poedelen in een douchecabine van 90 bij 90 op zo’n plastic douchekruk met elastieken beentjes heeft iets Houdini-achtigs, daarna al hangend aan de wasbak hijgend het aanhangende water verwijderen en de pendek over de trillende restanten van de billen trekken. Tot slot de baard fatsoeneren en de rest van de kledij aan trekken en een half uurtje op de bank om bij te komen.

De verwachtingen met betrekking tot de geleverde huurscoot waren duidelijk te hoog gespannen. Het is inderdaad een scootmobiel, driewielig met harde banden, zonder vering, tergend langzaam en zonder verdere mogelijkheden tot persoonlijke afstelling. Rug en nek hebben het zwaar te verduren. Kortom een horrorbakkie waarmee net een boodschapje is te doen en verder het vergelijk met een marathon op klompen nieuw leven in blaast. Op internet heb ik een prima tweedehands Inca scootmobiel gezien met luchtbanden, goede vering achter, variabele snelheidsinstelling, 3 jaar oud en 2400 km. op de teller. Eigenlijk een driewielscooter met een actieradius van ca. 50 km. Daarmee zijn de omliggende plaatsen en dorpen als Egmond aan Zee, Schoorl, Bergen, Castricum, Bakkum, Akersloot, Heemskerk, Uitgeest en zeker Alkmaar weer bereikbaar in een fatsoenlijk tempo en zijn tochten door de weilanden en duinen gewapend met camera weer binnen scootbereik. Ik hoop dat in het gesprek met de WMO consulent morgen deze optie tot de mogelijkheden behoort..

Sinds een paar dagen heb ik een sensor op mijn arm waarmee ik, via een app op mijn telefoon, mijn glucosewaarden kan meten. Ideaal omdat ik niet meer telkens bij het meten in mijn vingers hoef te prikken en beter kan bijsturen met de toe te dienen insuline. Achteraf gezien is veel malheur van de laatste tijd toe te schrijven aan het glucose surplus. Het is alsof ik langzaam ontwaak uit een zombieachtig bestaan. Net als bij dit glucose avontuur is het moeilijk om, buiten de overduidelijke symptomen, de oorzakelijke vinger te leggen op alles wat zich in mijn lichaam afspeelt. Door de mix van aandoeningen, de gevolgen van medische handelingen en het gebruik van medicijnen is de bron van veel kwetsuurtjes niet of moeilijk vast te stellen. Naast de medische zorg waarmee ik mij mag omringen, blijft het zaak dat ik heel goed naar mijn lichaam luister en leer hoe met dergelijke zaken om te gaan. Gesprekken met zorgverleners zijn niet dicterend, soms gebaseerd op protocollen, vaak onderzoekend en adviserend. Voortschrijdend inzicht op bepaalde fronten en op andere fronten nul zicht. Dan is het goed om professionals als Lief en de kinderen naast me te hebben die mij van haver tot gort kunnen lezen, dat ook doen en duidelijk kenbaar maken wat ze lezen, positief en negatief. Daarom zet ik elke morgen mijn nuchtere glucose waarde in de familieapp met wat vrolijke woordjes om de dag te beginnen.

8.2 Fijne dag en tot vanmiddag allemaal. Vanmiddag hebben we een uitgestelde fotosessie met het gezin, wordt een gezellig zootje met hapje en snapje. Tot de volgende brabbel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: