2 maart 2023. Bewogen tijden

Gisteren stond er weer een bezoek aan de lokale chemokroeg gepland. Eerst een immunoborrel daarna een chemococktail en als toegift een magnesium drankje waarna de zaak grondig wordt doorgespoeld. Vooraf een assorti aan pillen om al te ernstige katers het hoofd te bieden. De dames die gelijk met mij aanlagen zijn van diverse pluimage. De dame tegenover begon over kaalheid. Ik probeerde haar gerust te stellen door te zeggen dat mijn baard na korte tijd weer was aangegroeid. Gelukkig hoefde ik niet te daten maar wachtte mijn Lief mij thuis op met een Coronaatje (het bier dus). De naald vond, dank zij de ervaren hand de verpleegster, vlug een ingang in een van mijn aderen en na mijn bestaan te hebben gecontroleerd werd het lijntje verbonden met het eerste zakje geestrijk vocht dat ik die middag tot mij mocht nemen. Thuis wachtte mij een kraaiend welkom van ons middelste spooky, die zich gierend van het lachen door mijn baard liet knuffelen. Dat is nog eens een date met je kleindochter, hele dag weer in één keer goed.

Deze tweede serie kuren, nu in de paliatieve context, gaan tot nu toe gepaard met andere bijverschijnselen dan de eerste serie. Na een longontsteking bij de eerste kuur en Corona bij de tweede kuur, hoop ik deze keer nu eens ongestoord te kunnen genieten van de bijwerkingen die wel bij de behandeling horen. Dat kan ik met enige bravoure zeggen, omdat ik het sterke vermoeden heb dat door het ontbreken van de Taxol, in de chemococktail, de bijverschijnselen duidelijk minder (zullen) zijn.

Eergisteren hebben we mijn moeder begraven. Voorafgaand aan de bijzetting van haar lichaam bij dat van mijn vader hebben we haar herdacht in een Dienst van Woord en Gebed. Mijn jongste broer Bert leidde de uitvaart en bracht de herinneringswoorden van haar kleinkind, mijn moeders jongste zus en het door mij getekende retrospectief bij elkaar, door moeder te duiden als “een mens van goede wil” door haar voortdurende streven om niet uit elkaars genade te vallen. Door het gemis heen zijn we blij met het feit dat haar een lang ziekbed bespaard is gebleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: